ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Η ΠΟΛΗ
Γενικά στοιχεία για την πόλη της Καλαμπάκας

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Μία σύντομη φωτογραφική βόλτα στην Καλαμπάκα του σήμερα

ΜΕΤΕΩΡΑ
Όσες φορές και να τα δείτε, θα σας εντυπωσιάσουν. Ιστορικό και φωτογραφικό υλικό

ΚΑΣΤΡΑΚΙ
Κάτω από τους βράχους των Μετεώρων και δίπλα στην Καλαμπάκα…

ΣΠΗΛΑΙΟ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ
Άγνωστο στο ευρύ κοινό αλλά με μεγάλη ιστορική αξία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Σελίδα που μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση!
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -> Η ΠΟΛΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ...
Η Καλαμπάκα είναι μια αρχαία πόλη, γνωστή πρώτα με την ονομασία «Αιγίνιο» και αργότερα στους Βυζαντινούς χρόνους ως Σταγοί. Η λέξη Καλαμπάκα είναι τούρκικη- σημαίνει «ισχυρό φρούριο»- και ισχύει τους τελευταίους 6-7 αιώνες.

Σήμερα η πόλη παρουσιάζει ραγδαία εξέλιξη, χάρη κυρίως στον τουρισμό και την επίσκεψη εκατομμυρίων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο στα Μετέωρα, ένα μοναδικό γεωλογικό και θρησκευτικό φαινόμενο. Στην πόλη της Καλαμπάκας υπάρχει ο ιστορικός ναός Κοίμησης της Θεοτόκου, χτισμένος πάνω σε αρχαίο ναό του Απόλλωνα και μοναδικός στον Ορθόδοξο κόσμο με τον μαρμάρινο άμβωνα στο κέντρο του.

Άξια επίσκεψης είναι η παλιά πόλη (Σπωτός) που έχει αναπλαστεί πρόσφατα, καθώς και η μοναδική στην Ελλάδα Σχολή Ξυλογλυπτικής. Το Χαλκουργείο Στεφανίδη είναι ένα από τα ελάχιστα παραδοσιακά χαλκουργεία που έχουν απομείνει στην Ελλάδα στο οποίο μπορείτε να βρείτε σπάνια χειροποίητα χάλκινα είδη.

Η Βιοτεχνία Φλοκάτης των Αφών Παπαγεωργίου( 3ο χλμ. Εθν. Οδού Καλαμπάκας – Τρικάλων) με εξαγωγές προϊόντων του στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο, προσφέρει στον κόσμο μία μοναδική εμπειρία παρακολούθησης της κατασκευής όλων των προϊόντων της τα οποία και μπορεί να αγοράσει κανείς σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές.
Σε ότι αφορά τη διασκέδαση και ψυχαγωγία, η Καλαμπάκα διαθέτει αρκετές καφετέριες, μπαράκια, ταβέρνες, εστιατόρια και δικαίως έχει χαρακτηρισθεί ως «Μύκονος της Κεντρικής Ελλάδας».

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα περίφημα Καλαμπακιώτικα «τσιπουρερί» στην οδό Βλαχάβα καθώς και το εργαστήρι παρασκευής του Φαρσαλινού Χαλβά Ρόμπου, με παράδοση από το 1920.

Από πλευράς καταλυμάτων υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας( συνολικά πάνω από 2.300 κλίνες), Κάμπιγκ και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια. Στην πόλη λειτουργεί Γραφείο Πληροφοριών (τηλ:243-0/22346) και Ορειβατική Λέσχη (τηλ: 2432-022109). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού θα μείνετε, θα βρείτε εδώ.

Αν τέλος θέλετε να δείτε μερικά πράγματα παραπάνω σχετικά με την Καλαμπάκα, κάντε κλικ εδώ.(Σημείωση: Ευχαριστούμε το Ράδιο Σταγών 87,6 Fm και το δημοσιογράφο κ. Κώστα Αλεξιάδη για την όλη βοήθεια)

 
ΖΩΝΤΑΝΑ!

WEB CAM
Κάντε κλικ εδώ και δείτε τα Τρίκαλα σε πραγματικό χρόνο! Πέντε κάμερες:
1. Στο Φρούριο
2. Στο Χιονοδρομικό
3. Στα Στουρναραίϊκα
4. Στην Ελάτη
5. Στο Γαρδίκι-ΕΚ ΝΕΟΥ!

LIVE RADIO
Κάντε κλικ εδώ και ακούστε ζωντανά τα αγαπημένα ραδιόφωνα των Τρικάλων.
 
METEO
Κάντε κλικ εδώ και δείτε online μετεωρολογικά δεδομένα από σταθμούς των Τρικάλων
 
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ΦΩΤΟ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ!
Γνωρίστε το Νομό Τρικάλων μέσα από φωτογραφικά οδοιπορικά φίλων της σελίδας!

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Υπάρχουνε δύο δρόμοι για να ανέβει κάποιος στα Μετέωρα! Κάποιοι βρήκαν και άλλους!

ΧΡΗΣΙΜΑ 23/9/2023

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΟΛΗ ΜΕΡΑ
-
-
ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
-
-

ΘΕΑΜΑΤΑ
ΔΗΜ. ΚΙΝ/ΦΟΣ
"-"
Προβολές: 2431-20000
CINE ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ I
"-"
Προβολές: 2431-078775
CINE ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ II
"-"
Προβολές: 2431-078775
CINE ΚΟΣΜΟΣ
"-"
Προβολές: 2431-078775