ΤΡΙΚΑΛΑ

Η ΠΟΛΗ
Γενικά στοιχεία για την πόλη των Τρικάλων. Κάτι σαν εισαγωγή…

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην ιστορία της πόλης

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
Σπάνιο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό

ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ
Παλιές και μάλλον σπάνιες καρτ ποστάλ της περιοχής

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Τα Τρίκαλα με τα μάτια ενός κατοίκου (τα δικά μου!)

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Πού να πάτε, τι να δείτε και τι να αποφύγετε!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Σελίδα που μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση!
ΤΡΙΚΑΛΑ -> Η ΠΟΛΗ
ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Πρόκειται για μία επίπεδη σε γενικές γραμμές πόλη, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει ο λόφος του προφήτη Ηλία, το Φρούριο και το ρολόι του. Πρόβλημα... χώρου στα Τρίκαλα δεν υπάρχει αφού η πόλη είναι κτισμένη στον Θεσσαλικό κάμπο (κοντά στο δυτικό άκρο του), έτσι μπορεί και "εξαπλώνεται", αποφεύγοντας τον συνωστισμό! Χωρίς ανηφόρες ή κατηφόρες, όπως καταλαβαίνετε η πόλη είναι ιδανική για μεταφορές με ποδήλατο. Δεν είναι τυχαίο το ότι η πόλη στα μάτια κάποιου επισκέπτη, φέρνει κάτι από... Πεκίνο!

Το να βρίσκεσαι στον κάμπο έχει τα καλά του αλλά έχει βέβαια και τα κακά του... ιδίως το καλοκαίρι. Ο χειμώνας συνήθως περνάει με λίγα έως ελάχιστα μέσα στην πόλη, χιόνια, το καλοκαίρι όμως... μεταξύ μας (και μην το κάνουμε και θέμα) είναι ανυπόφορο! σε μία μέση καλοκαιρινή μέρα, οι 37οC είναι μάλλον κάτι συνηθισμένο, όπως επίσης και οι ξαφνικές καλοκαιρινές μπόρες. οι Τρικαλινοί πάντως δεν δείχνουνε να... "σκάνε" αφού σε μισή ώρα μπορούνε να βρίσκονται σε κάποιο από τα κοντινά ορεινά θέρετρα, με πιο συνηθισμένο αυτό της Ελάτης ή Τύρνας. (Η ... Τύρνα έχει διπλή ονομασία... μία για το εσωτερικό "Τύρνα" και μία για το εξωτερικό "Ελάτη"!)

Πολλά είναι τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή. Η κεντρική γέφυρα της πόλης κατασκευασμένη το 1886, το Φρούριο με το ρολόι του που φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία, η παλιά συνοικία της πόλης ακριβώς κάτω από το Φρούριο, ο ζωολογικός κήπος στο λόφο του προφήτη Ηλία, το Κουρσούμ Τζαμί, το Λαογραφικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο Κατσικογιάννη, το Κέντρο Λαϊκής Μουσικής όπου φυλάσσονται προσωπικά ενθυμήματα των Τρικαλινών βάρδων της λαϊκής μουσικής Τσιτσάνη, Καλδάρα, Βίρβου, η Δημοτική βιβλιοθήκη κα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πατήστε εδώ.

Στα Τρίκαλα εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί και Πανεπιστημιακή σχολή. Πρόκειται για το Τμήμα Φυσική Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), το οποίο άρχισε τη λειτουργία του ως αυτόνομο τμήμα (υπαγόμενο πάντα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) μέσα στη δεκαετία του '90 και μετά από μαζικούς και συνεχείς αγώνες των Τρικαλινών. Η αθλητική παράδοση της πόλης άλλωστε μετρά πολλά χρόνια. Τρικαλινός είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ Χρ. Παπανικολάου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα, ο ολυμπιονίκης μας στην ποδηλασία Δημήτρης Γεωργαλής, ο σημερινός 200άρι Περικλής Ιακωβάκης κα. Πλέον από το ΤΕΦΑΑ έχουνε αποφοιτήσει οι πρώτες σειρές γυμναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους (ελπίζουμε να) έχουνε μείνει με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη ζωή στη πόλη. Ποια ζωή; Κάντε κλικ στη σελίδα ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ για μία ξενάγηση... εκτός προγράμματος στα Τρίκαλα "στα δύο στενά!".

Αν και δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί, τα Τρίκαλα θεωρούνται μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά, θεωρείται "η ομορφότερη από τις πόλεις της Ελλάδας που δεν έχει θάλασσα!!!". Αν τώρα εδώ πέφτει η ατάκα, "ώπα μεγάλε, κόψε κάτι", εμείς έχουμε κάθε καλή διάθεση να σας το αποδείξουμε μέσω των σελίδων αυτών! Καθίστε αναπαυτικά μπροστά από τον υπολογιστή σας, βάλτε στο cd σας κάτι από Τσιτσάνη, Βίρβο, Καλδάρα ή Μητροπάνο για να μπείτε στο κλίμα και ... ελάτε να σας δείξουμε την πόλη μας, τα Τρίκαλα! Πάμε μια βόλτα στο σήμερα της πόλης!
 
ΖΩΝΤΑΝΑ!

WEB CAM
Κάντε κλικ εδώ και δείτε τα Τρίκαλα σε πραγματικό χρόνο! Πέντε κάμερες:
1. Στο Φρούριο
2. Στο Χιονοδρομικό
3. Στα Στουρναραίϊκα
4. Στην Ελάτη
5. Στο Γαρδίκι-ΕΚ ΝΕΟΥ!

LIVE RADIO
Κάντε κλικ εδώ και ακούστε ζωντανά τα αγαπημένα ραδιόφωνα των Τρικάλων.
 
METEO
Κάντε κλικ εδώ και δείτε online μετεωρολογικά δεδομένα από σταθμούς των Τρικάλων
 
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ΦΩΤΟ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ!
Γνωρίστε το Νομό Τρικάλων μέσα από φωτογραφικά οδοιπορικά φίλων της σελίδας!

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Υπάρχουνε δύο δρόμοι για να ανέβει κάποιος στα Μετέωρα! Κάποιοι βρήκαν και άλλους!

ΧΡΗΣΙΜΑ 23/9/2023

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΟΛΗ ΜΕΡΑ
-
-
ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
-
-

ΘΕΑΜΑΤΑ
ΔΗΜ. ΚΙΝ/ΦΟΣ
"-"
Προβολές: 2431-20000
CINE ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ I
"-"
Προβολές: 2431-078775
CINE ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ II
"-"
Προβολές: 2431-078775
CINE ΚΟΣΜΟΣ
"-"
Προβολές: 2431-078775